In de omgeving

Over familiebadplaats Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een populaire familiebadplaats aan de Noord-Hollandse kust. Het is een perfecte combinatie van zandstrand, duinen, zee en mooie bossen. De vele strandpaviljoens bieden alle mogelijkheden voor een fijne dag in de zon. Achter de duinen ligt Egmond, waar je vele leuke boetiekjes, restaurants en terrassen kunt vinden. Egmond aan Zee was vroeger het vissersdorp, waar stadskinderen naartoe werden gestuurd om aan te sterken. Vandaag de dag is Egmond aan Zee nog steeds de plek waar je met open armen wordt ontvangen!

Leuke uitstapjes Egmond aan Zee

Egmond aan Zee heeft voor ieder wat wils. ZeeParel deelt graag een kleine greep uit alle leuke uitstapjes in de omgeving:

  • Bezoek vuurtoren Jan van Speijck: individueel te bezichtigen op vrijdagavond in de maanden juli een augustus. Op afspraak voor groepen.
  • Fiets de bollenroute (20 of 40 kilometer) en geniet van de bloeiende bollenvelden rondom Egmond. Vergeet niet een duinkaart aan te schaffen!
  • Woon een rondleiding bij door de Abdij van Egmond; de belangrijkste benedictijner abdij in het noorden. De rondleiding voert door de pottenbakkerij, het museum en de abdijkerk.
  • Breng met de fiets, auto of openbaar vervoer een bezoek aan de stad Alkmaar. In de maanden april tot en met september kun je hier op vrijdagochtend de traditionele kaasmarkt bij de Waag bezoeken.
  • Kijk naar zeehondjes in Zee Aquarium Bergen! Leuk voor alle leeftijden en op slechts een half uurtje fietsen door het prachtige duingebied tussen Egmond en Bergen.

Activiteiten in Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee kun je wandelen, fietsen, tennissen, golfen, paardrijden, zeevissen, musea bezoeken, winkelen en genieten van een grote hoeveelheid horecavoorzieningen. Wil je meer weten over de activiteiten in Egmond aan Zee?

Neem contact met ons op

dec 5, 2020 - za
Egmond aan Zee, NL
4°C
Wind 14 km/u, ZZO
Vochtigheid 92%
Luchtdruk 746.31 mmHg
Dag Cond. Temp. Wind Vochtigheid LuchtdrukLuchtdr.
zat dec 5
4/3°C 14 km/u, ZZO 86% 746.31 mmHg
zon dec 6
5/6°C 14 km/u, O 74% 752.31 mmHg
maa dec 7
7/7°C 39 km/u, WNW 89% 746.31 mmHg
din dec 8
6/4°C 13 km/u, Z 76% 754.56 mmHg
woe dec 9
4/4°C 15 km/u, Z 89% 758.31 mmHg